nieuws uit NO-Overijssel

Mommeriete levert jubileumbier voor Normaal-anhangers

GRAMSBERGEN – Het is de uitzondering die de regel bevestigt: brouwerij Mommeriete uit Gramsbergen brouwt uitsluitend eigen bier en niet voor anderen. Behalve deze ene keer. Ter gelegenheid van 40 joar Anhangerschap van Normaal (de fanclub) is een speciaal biertje gebrouwen. Bennie Jolink, de leider van Normaal, was maandagmiddag naar Gramsbergen afgereisd om het eerste exemplaar te proeven.

Bier, bijbehorend glas en bierviltjes van Anhangerschap 4.0 zijn bedoeld om verkocht te worden op het Høkersweekend van 30 augustus t/m 1 september bij De Tol in Zelhem, het voormalig stamcafé van Normaal. De buurman van bestuurslid Henk Kelder van de jubilerende fanclub vond dat er ter gelegenheid van het bereiken van de mijlpaal iets bijzonders moest gebeuren. En omdat Normaal en bier vaak in één adem worden genoemd was het niet zo moeilijk om te bedenken wat dat bijzondere moest zijn: een speciaal biertje.

Omdat Henk Kelder woonachtig is in Bergentheim, kwam brouwerij De Mommeriete in Gramsbergen al snel in beeld. De familiebrouwerij van Gert en Carina Kelder heeft een ondergistend bier gemaakt van 6,5% dat maandag in het vroegere schipperscafé aan het kanaal Almelo-De Haandrik is gepresenteerd en geproefd.

Opbrengst voor goed doel
De opbrengst van de verkoop van het bier gaat naar Sonom (Stichting ondersteuning neurologisch onderwijs Malawa) in Hummelo, bakermat van Normaal. De plaatselijk neuroloog Chuck van de Vlasakker is gevraagd de gezondheidszorg in Malawi te steunen. Dat doet hij via Sonom, waarvan Bennie Jolink bestuurslid is. De anhangers van Normaal dragen nu ook hun steentje bij via de verkoop van het bier.

[klik op de afbeelding voor een groter exemplaar]