nieuws uit NO-Overijssel

Motorzaak De Krim wil legaal worden

DE KRIM – Hoewel de buren het er niet mee eens zijn, is de kans groot dat de motorzaak Barn’s Choppers aan de Coevorderweg in De Krim kan blijven zitten waar hij zit. Het bedrijf zit er al 29 jaar. Illegaal, vertelde buurvrouw Penninkhof vorige week tijdens de gemeenteraadsvergadering, en daarom moet hij daar weg. B&W en de raadsleden neigen naar legaliseren van het bedrijf.

“Toen wij er kwamen wonen was het niet te zien dat in de boerderij een motorzaak was gevestigd,” vertelde mevrouw Penninkhof. “Er worden zware Harley’s gerepareerd, de schuurdeuren staan vaak open wat veel lawaai oplevert, we krijgen uitlaatgassen in de tuin, het fietspad wordt als testbaan gebruikt en ze hebben twee gevaarlijke honden ter beveiliging. We hebben bijna elke dag last van geluidshinder.” Een gesprek met de eigenaar was volgens haar niet mogelijk omdat hij agressief gedrag zou vertonen.

Hans Odink (CU) vertelde dat hij eerst geen bedenkingen tegen legalisatie van het bedrijf had maar hij was door de inspreekster wel op andere gedachten gebracht. Jacco Rodermond (D66) wilde nog wel wat verder gaan: misschien moesten extra bepalingen komen om zo’n bedrijf op die plek mogelijk te maken, maar de gemeente zou op z’n minste een bemiddelende rol kunnen spelen in de ‘ruzie’ tussen de beide buren. “Ik hoor u nog niet uw best doen om de twee partijen bij elkaar te brengen”, gaf hij wethouder Martijn Breukelman mee.

Bemiddeling
De reactie van Breukelman was geen alledaagse, want de stoom kwam bijna zichtbaar uit zijn oren. Hij beschuldigde Rodermond ervan steeds te suggereren dat de gemeente te kort was geschoten in de communicatie, maar daar was geen sprake van, want de gemeente wil het liefst geen zienswijzen, geen rechtszaken, geen ruzie, geen ‘gedoe’. Voormalig burgemeester Snijders had een bemiddelingspoging ondernomen, buurvrouw Penninkhof was bij de wethouder op bezoek geweest maar de tegenstellingen konden niet opgelost worden. “En dan houdt het een keer op”, vertelde Breukelman.

Volgens de wethouder verplicht de wetgever de gemeente om te kijken of legalisatie mogelijk is in het kader van ruimtelijke ordening. En op die plaats kan volgens B&W zo’n motorzaak gevestigd blijven. Dinsdag 28 januari neemt de raad een besluit over het voorstel om de legalisatie mogelijk te maken.

Pin It on Pinterest