nieuws uit NO-Overijssel

Nieuwe kinderroute door Vechtpark

HARDENBERG – Zo zit je midden in de Slag bij Ane en even later vecht je tegen het water van de rivier De Vecht. Joggem, hoofdpersoon van beide verhalen, leert kinderen iets over de geschiedenis van de regio en hij zorgt er meteen voor dat ze in beweging worden gezet.

De eerste kinderroute, in het gebied waar in de middeleeuwen de Slag bij Ane is uitgevochten, was een fietsroute. De tweede is een wandelroute van 3,5 kilometer langs de oevers van de Vecht en door het Vechtpark. De wandelaars beginnen bij natuurcentrum De Koppel, komen langs de trimbaan, de wildwaterkanobaan en keren via de stuw weer terug naar De Koppel.
Het officiële startsein voor de route wordt donderdag 15 augustus gegeven door burgemeester Peter Snijders op de Markt in Hardenberg.

Overstroming
Het verhaal van Joggem & de overstroming van de Vecht begint wanneer Joggem een fotoboek ziet van de overstromingen in oktober 1998. Dat was de laatste keer Hardenberg te lijden had van grote wateroverlast. De rest van het verhaal kan al wandelend worden beleefd. Onderweg worden vragen gesteld, als de juiste antwoorden op die vragen worden gegeven komt er een code tevoorschijn. Met de juiste code wordt de kluis in De Koppel geopend. In de kluis ligt een kleine verrassing te wachten voor het hele gezin.

Vijf routes
Het karakter Joggem komt voort uit de campagne Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en is bedoeld om kinderen op een leuke manier aan het bewegen te krijgen. Ook in Hardenberg is obesitas onder kinderen niet onbekend. Deze route is de tweede kinderroute van de in totaal vijf routes die worden uitgestippeld en verder ontwikkeld.

Pin It on Pinterest