nieuws uit NO-Overijssel

Nieuwe samenwerking Sterk Techniekonderwijs in de regio

HARDENBERG – Het Vechtdal College en het Alfa-college in Hardenberg gaan samenwerken op het gebied van Transport & Logistiek. Maandag is een samenwerkingsovereenkomst getekend door directeur Marc Nij Bijvank van het Vechtdal College en regiodirecteur Jurgen Grobbeé van het Alfa-college.

Achter het Vechtdal College is een loods gebouwd waar met ingang van het nieuwe schooljaar voor beide onderwijsinstellingen de lessen voor de opleiding Transport & Logistiek worden gegeven. Het Alfa-college verhuist de praktijklessen van het terrein van het RTC aan de Parkweg naar het Vechtdal College. Daar worden twee dagdelen praktijklessen gegeven met behulp van heftrucks, een speciale reach heftruck, vrachtwagens, pallets, kratten etc. De andere dagdelen zal de vmbo-afdeling van het Vechtdal College gebruik maken van de ruimte en de materialen.

Beide onderwijsinstellingen zijn partner in het project Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Overijssel. Vanuit dit partnerschap wordt steeds meer samengewerkt om slim gebruik te maken van ruimtes en materialen en om doorlopende leerlijnen te realiseren tussen vmbo en mbo.

Pin It on Pinterest