nieuws uit NO-Overijssel

Nieuwe streekproductenwinkel

HARDENBERG – De Citymanager van Hardenberg kan over een maand of twee weer met een bos bloemen naar de Voorstraat afreizen. In de winkel die het laatst is gebruikt door kaarsenatelier ’t Gilde (naast Trekpleister) gaat Henriette van Veldhuisen de kaas verkopen die ze zelf maakt op zorgboerderij Schottinkslag aan de Boerendijk in Bergentheim. Maar er wordt straks meer verkocht.

Het is haar bedoeling dat streekproducenten uit de regio daar ook hun hun producten aanbieden. Verder wil ze met die producenten een stichting vormen, die enkele keren per jaar een markt van streekproducten organiseert. “Als je voor wat reuring zorgt en er iets aantrekkelijks van maakt komen de mensen wel. Ook educatie wordt onderdeel van het project, ik wil laten zien wat eerlijk voedsel is en dat de kortste weg van maker naar koper de beste weg is.”

Dat het organiseren van een markt haar wel lukt heeft ze zaterdag laten zien. Op de Markt in Hardenberg stonden diverse kramen met streekproducten die druk werden bezocht, misschien wel mede dankzij het eveneens aanwezige popkoor dat kersthits ten gehore bracht.

Pin It on Pinterest