nieuws uit NO-Overijssel

Nieuwe ziekenhuis Hardenberg later in gebruik

HARDENBERG – De ingebruikname van het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum wordt uitgesteld. De verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis stond gepland in de week voor Pinksteren, eind mei, maar wordt vier tot zes maanden naar achteren geschoven. De Raad van Bestuur heeft hiertoe besloten vanwege de uitbraak van de coronacrisis.

“Het is niet mogelijk personeelsleden te scholen en de verhuizen goed te regelen. Dat is nodig om het ziekenhuis verantwoord in gebruik te nemen. Bovendien wordt op dit moment niet alle apparatuur geleverd die nodig is”, zegt bestuurder Wouter van der Kam.

Alle handen nodig
Op dit moment kan men niemand missen die zich bezig houdt met scholing en verhuizing, omdat alle medewerkers hard nodig zijn om te voldoen aan de extra zorgvraag die wordt verwacht. Van der Kam: “Hoewel op dit moment het ziekteverzuim onder onze medewerkers gelukkig nog niet tot ernstige knelpunten leidt, is ook dat een factor waarmee wij de komende tijd rekening moeten houden. Dit alles heeft geleid tot dit ingrijpende besluit van uitstel. Het was een moeilijk besluit, maar wij konden niet anders.”

Pin It on Pinterest