nieuws uit NO-Overijssel

Nog geen uittocht sponsoren HHC

HARDENBERG – Voetbalverenigingen in de Ere- en Eerste Divisie zitten in zwaar weer. Zelfs een financieel gezonde club als Ajax zal hard worden geraakt door de crisis. De inkomsten van toeschouwers en sponsors vallen voor een groot deel weg en dat kan nog lang duren, volgens ingewijden wellicht tot 1 januari. Maar hoe zit dat dan met clubs uit de Tweede Divisie, zoals HHC uit Hardenberg? Ook die clubs hebben contracten met spelers en trainers, die zomaar niet aan de kant geschoven kunnen worden.

Volgens woordvoerder Jermaine Ellenkamp van HHC is (nog) niet te merken dat vanwege de coronacrisis meer sponsors hebben afgehaakt dan rond de zomer in andere jaren. Er is ook niet aan spelers gevraagd salaris in te leveren, zoals in de hogere divisies wel is gebeurd.
Aan de andere kant zullen er ook geen opmerkelijke berichten van HHC-zijde komen over het aantrekken van nieuwe spelers, want op dit moment is volgens Ellenkamp de selectie voor komend seizoen compleet.

Over de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan nog weinig zinnigs worden gezegd. “We wachten af wat de overheid de komende weken beslist over het trainen in groepsverband. Ondertussen volgen onze spelers een programma om thuis fit te blijven.”
Met de mogelijkheid dat het nieuwe voetbalseizoen zonder publiek wordt gespeeld wordt nu nog geen rekening gehouden. “We wachten af wat de KNVB daarover beslist. Het is nog onduidelijk hoe het komende seizoen eruit zal zien”, aldus Ellenkamp.