nieuws uit NO-Overijssel

Nog meer ‘wonen aan de Vecht’HARDENBERG –  Als er wat verdwijnt (64 appartementen in 2 flats) moet er ook iets voor in de plaats komen. Het leegstaande terrein op de Marsch-Kruserbrink plus het gebied dat vrijkomt als de twee Kruserbrinkflats worden afgebroken biedt straks plaats aan 122 huur- en 35 koopwoningen. Woningcorporatie Vechtdal Wonen en de gemeente Hardenberg hebben daartoe woensdagmiddag een convenant ondertekend.

De 122 huurwoningen zijn in eerste instantie bedoeld voor de huidige 64 huurders van een flatwoning aan de Kruserbrink. Zij krijgen woonbegeleiding, een huurvergoeding en er kan huurgewenning worden geboden. De andere woningen zijn voor huidige- of nieuwe huurders van Vechtdal Wonen. Tot tevredenheid van wethouder Martijn Breukelman: “Ik ben blij dat ook mensen met een wat minder gevulde beurs op een mooie plek aan de Vecht kunnen wonen.”

Van de 35 koopwoningen worden 12 stuks gebouwd door particulieren, samenwerkend in de vereniging Volwaarde voor de Vecht. Van die 12 zijn inmiddels een stuk of 5 verkocht, zodat gegadigden zich nog kunnen melden. Wie de 23 andere koopwoningen gaat bouwen is nog niet bekend. Ook Vechtdal Wonen zal appartementen bouwen, want aan de Parkweg komt voor huurders een soortgelijk wooncomplex als De Bisschopshof.

Start bouw
Vechtdal Wonen denkt dat in 2021 wordt begonnen met de sloop en dat in 2023 de woningen gereed zijn. De particuliere bouwers van Volwaarde verwachten dat ze in 2022 hun nieuwe woning kunnen betrekken.

Maandag 21 oktober presenteert Vechtdal Wonen de plannen in het LOC+ aan de Sportlaan, tussen 16.00 en 18.00 uur. Volwaarde is digitaal te bereiken, via de website www.volwaardevoordevecht.nl