nieuws uit NO-Overijssel

(Nog) Niet permanent wonen in park Moscou

BERGENTHEIM – De eigenaresse van de recreatiewoning Sportlaan 135 op park Moscou bij Bergentheim krijgt geen toestemming om via een omgevingsvergunning haar recreatiewoning permanent te kunnen bewonen. Vorige jaar is zo’n omgevingsvergunning wel verleend voor Sportlaan 9, de voormalige dienstwoning op het park. Verder krijgt de eigenaar van de recreatiewoning Sportlaan 173 geen gedoogbeschikking voor permanente bewoning van zijn recreatiewoning waar hij om had gevraagd.

In 2019 is door de provincie Overijssel onderzocht of er vakantieparken zijn die niet meer door recreanten worden gebruikt en misschien permanent bewoond kunnen worden. In juni van dit jaar heeft de provincie nieuw beleid vastgesteld, waarin aan minder vitale vakantieparken meer toekomstperspectief wordt geboden.

De gemeenteraden zijn nu aan zet. Hardenberg heeft in 2010 en daarna opnieuw in 2013 aangegeven dat park Moscou niet permanent bewoond mag worden, maar dit uitgangspunt kan gewijzigd worden. De raad moet nog een nieuw besluit nemen, zodat B&W hier niet op vooruit willen lopen. Overigens gaat de vergelijking met Sportlaan 9 niet op, vindt het college, want dit was de enige dienstwoning op het park en mocht altijd al permanent bewoond worden.

Pin It on Pinterest