nieuws uit NO-Overijssel

Nu wel sloop flats Kruserbrink

HARDENBERG – In 2008 is al eens aangekondigd dat de drie flats aan de Kruserbrink in Hardenberg tegen de vlakte zouden gaan. Binnen drie jaar zou met de sloop worden begonnen. In december 2010 is ook daadwerkelijk de eerste flat gesloopt, maar daar is het bij gebleven. Nu heeft Vechtdal Wonen laten weten dat de overgebleven twee stuks eind 2021 toch echt plaats moeten maken voor nieuwbouw.

De overgebleven 64 huurders hebben deze week een brief gekregen waarin staat dat hun woning wordt gesloopt. Vechtdal Wonen wil in dit gebied, Vechtzone genoemd, nieuwe woningen bouwen. De huidige bewoners kunnen tijdens een inloopbijeenkomst op 21 oktober meer over de plannen te weten komen.

De eerste activiteiten bestaan uit het onderzoeken van de bodem en het in kaart brengen van de aanwezige flora en fauna. Vervolgens krijgen de bewoners uiterlijk 1 maart 2020 te horen wanneer de definitieve sloopdatum is vastgesteld en er wordt een sociaal plan toegelicht. Daarin staat onder meer naar welke andere huizen van de woningstichting de bewoners kunnen verhuizen en hoeveel verhuiskosten ze kunnen krijgen.