nieuws uit NO-Overijssel

Opblazen zonder bomgordel

Hoe klinkt het geluid van ratten die een zinkend schip verlaten? Als u daar oprecht in bent geïnteresseerd, moet u even een poosje op wacht gaan staan bij het partijkantoor van 50Plus.

Landelijk kopstuk Henk Krol is opgestapt, gevolgd door provinciaal aanvoerder Fred Kerkhof. De Tukker, in dit geval inwoner van het dorpje Tuk bij Steenwijk, blijft zijn chef trouw. Zoals een gewezen officier van de Koninklijke Landmacht betaamt. Trouw tot in de dood. De politieke dood, wel te verstaan, en die zal waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten. Kerkhof hoort bij de politieke beweging van Krol. Een beweging, want een partij kun je dit niet noemen. Toch hebben Krol en een andere splinter, een opgestapt kamerlid van de Partij voor de Dieren, de geboorte van een nieuwe partij aangekondigd: de Partij voor de Toekomst.

Je moet toegeven: Krol heeft wel gevoel voor humor. Overstappen van een ouderenpartij naar een Partij voor de Toekomst. Gezien de leeftijd van Krol en zijn aanhangers zit er weinig toekomst in die partij.

En wat gebeurt er in Hardenberg? De gemeente is de enige in Overijssel met maar liefst twee raadsleden: Gijs Schuurman en Linda Verschuur. Met nogal een pikante bijkomstigheid, dat het Hardenberger raadslid Verschuur ook Burgerstatenlid is van Overijssel. Ze zou dus provinciaal net als Fred Kerkhof kunnen overstappen naar de Partij van de Toekomst en gemeentelijk kunnen doorgaan als 50Plusser.

Maar goed, nog twee jaar en dan kunnen we deze one trick pony ook weer bijschrijven in het Grote Boek van de Opgedoekte Partijen. Net als de Boerenpartij, de Nederlandse Middenstandspartij, het Algemeen Ouderenverbond en hoe al die belangenpartijtjes ook maar mogen heten. Ze voegen feitelijk niets toe aan het bestaande politieke spectrum en de geschiedenis leert dat ze zichzelf allemaal met flinke ruzie opblazen. En dat zonder bomgordel.

Als podcast: https://bit.ly/2xthaAQ