nieuws uit NO-Overijssel

Open Monumentendag

Traditiegetrouw wordt in de maand september Open Monumentendag gehouden. In de gemeente Hardenberg gebeurt dat op zaterdag 14 september.

De historische verenigingen hebben weer een aantrekkelijk programma gemaakt, waarbij in elk dorp op een andere manier aandacht wordt besteed aan het thema Plekken van plezier.

Hardenberg heeft de activiteiten geconcentreerd rond het Wilhelminaplein en op de Vecht.
Vanaf 10.00 uur tot circa 16.00 uur kan gratis museum ’t Stadhuus worden bezocht, gidsen verzorgen een stadswandeling, voor kinderen staat er een nostalgische draaimolen op het plein, op gezette tijden zullen harmonicaspelers van zich laten horen en er wordt met koetsjes van HARP en bootjes op de Vecht een pendeldienst onderhouden van en naar natuurcentrum De Koppel.

In Dedemsvaart vinden de gratis toegankelijke activiteiten van 12.00 tot 17.00 uur plaats op het Kalkoventerrein. Vrijwilligers zijn werkzaam in de timmerwerkplaats en de smederij, de vlet vaart, een draaiorgel speelt, verspreid op het terrein staan oud-Hollandse spelen opgesteld, een Chinese dansgroep laat verschillende dansstijlen zien en in theater De Gashouder wordt opgetreden door muziektheater VAKK.

In Sibculo is het museum aan de Kloosterdijk geopend van 10.00 tot 16.00 uur. In een tent naast het museum laten de leden van de genealogiegroep zien waar ze mee bezig zijn, op het pleintje voor het museum kan men oud-Hollandse spelletjes spelen en er wordt die dag een wandelroute gepresenteerd.
In Gramsbergen worden films gedraaid in het Info Centrum Vechtdal aan het Meiboomplein en Slagharen zet de deuren van ’t Olde Meestershuus open van 10.00 tot 16.00 uur.