nieuws uit NO-Overijssel

Optimistische crossers

Ben ik er toch weer ingetrapt, in die clickbait van RTV Oost.
Voor wie uitleg nodig heeft: een clickbait is o.a. bij internetjournalistiek het gebruik van een misleidende of sensationele kop om de lezer tot een “klik” te verleiden. Met als uiteindelijk doel meer inkomsten uit internetreclame te genereren.
De clickbait van Oost: Hardenberg krijgt eerste indoor motorcrossbaan van Nederland.

MC Gerrits kan vanwege geluidsnormen nergens in de gemeente Hardenberg in de buitenlucht crossen, maar gaat het nu overdekt proberen. Inderdaad, proberen. Want het is helemaal niet zeker dat die crossbaan er komt. De club mag van de gemeente op zoek naar een hal (minstens 4000 m2 groot en 6 meter hoog). En de gemeente wil ook nog wel helpen zoeken, “omdat het wellicht mogelijk is daarin een baan te maken”, formuleert de gemeente het heel voorzichtig. Maar zelf een hal bouwen voor de crossers zit er niet in, als er niks te vinden is op een industrieterrein binnen de gemeentegrenzen.

Volgens RTV Oost heeft de voorzitter van de crossclub eerder al eens gezegd dat hij vond dat de club recht had op accommodatie. “De gemeente moet ons ook faciliteren, daar hebben wij recht op.” Waar hij die wijsheid vandaan haalt is onbekend, want natuurlijk ‘moet’ de gemeente niks. Elk postzegelgenootschap, elke zweefvliegvereniging en elke duikclub kan dan net zo goed onderdak eisen.

De voorzitter weet zeker dat die hal er komt: “We zijn een vereniging net als de tennis- of de voetbalvereniging. We zijn zelfs groter dan de handbalvereniging hier”, beweert hij. Wat er ook aan overdreven verwachtingen of pocherij is genoteerd, dit laatste klopt: we hebben namelijk helemaal geen handbalvereniging. Al 18 jaar niet meer.