nieuws uit NO-Overijssel

Parkeren in Hardenberg: blauw of betalen

HARDENBERG – Het wordt gratis parkeren met een blauwe zone of het wordt een verbeterd systeem van betaald parkeren. B&W van Hardenberg hebben vandaag twee mogelijkheden gepresenteerd voor een nieuw parkeerbeleid in Hardenberg-centrum.

De twee scenario’s zijn gemaakt op basis van de resultaten van de werksessies en de parkeeronderzoeken. Maandag 25 november worden ze gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis.

Bij scenario 1 (blauwe zone) kunnen parkeerders afhankelijk van de plek waar ze parkeren maximaal 1,5 of 3 uur gratis parkeren met een parkeerschijf. Ook op parkeerterreinen of in parkeergarages met slagboom kan men, afhankelijk van de locatie, 1,5 of 3 uur gratis parkeren, daarna moeten parkeerders betalen. Voor bewoners van het centrum en voor bedrijven en hun werknemers zijn parkeerontheffingen beschikbaar.

Bij scenario 2 (betaald parkeren) gaat het om het verbeteren van het huidige systeem. Bijvoorbeeld door het parkeerabonnement voor de parkeergarages goedkoper te maken, waardoor het voor met name bedrijven en hun werknemers aantrekkelijker is om hier te parkeren. Verder worden de vergunningenzone uitgebreid tot aan de spoorlijn, om te voorkomen dat parkeerders uitwijken naar parkeerplaatsen net buiten het centrum.
Ook kunnen er varianten worden ingevoerd, bijvoorbeeld door in de parkeergarage Centrum/Gemeentehuis de eerste 3 uur gratis parkeren in te voeren en op zaterdag ook in de parkeergarage Centrum/LOC.
Een andere variant is te zorgen voor meer mogelijkheden voor achteraf betalen. Dit kan door alle grotere parkeerterreinen te voorzien van een slagboom.

Presentatie
De scenario’s worden gepresenteerd tijdens een inloopbijeenkomst op maandag 25 november tussen 18.30 en 20.00 uur in de hal van het gemeentehuis. Ook de resultaten van de tellingen en enquêtes worden dan getoond. Om 18.30 uur en om 19.15 uur vindt in de raadzaal een korte centrale presentatie plaats. Daarna is het gelegenheid om de scenario’s te bekijken.

Pin It on Pinterest