nieuws uit NO-Overijssel

Plek voor verbinding onderwijs en bedrijfsleven

HARDENBERG – Met het vertrek van HardenbergArt naar het Wilhelminaplein in Hardenberg, waar het samen met de historische vereniging bewoner wordt van de vroegere KunstSuper, heeft het LOC+ aan de Sportlaan een lege plek die gevuld moet worden.

Het liefst ziet men in de vrijgekomen ruimte van 53 m2 een ondernemer die aanvullend is aan wat het LOC+ nu te bieden heeft. Overigens kan er nog bijgehuurd worden, vertelt directeur Heidi Mensink, want er is ook nog een expositieruimte van 60 m2 “en we hebben door het gebouw nogal wat ontmoetings- en vergaderruimten. Huurders kunnen grotendeels kosteloos gebruik maken van deze ruimten.”

Op de vraag waar je dan aan moet denken zegt ze dat het bijvoorbeeld een plek is voor studenten die in de laatste fase van hun studie zitten en bezig zijn met een eigen bedrijf. Op veel plekken in Nederland zie je dat ze samen met het bedrijfsleven en soms de overheid een Smart Services Campus vormen. Leren en onderzoeken bij elkaar, zoals bij Brainport Eindhoven, maar dan op een meer bescheiden schaal.

Veel publiek
Ook de bibliotheek, buurman van de toekomstige huurder, ziet kansen voor samenwerking. Binnen het LOC+ wordt de bibliotheek steeds meer ‘de huiskamer van de stad’ waar inwoners naar toe kunnen om elkaar te ontmoeten, om te werken of een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld het tabletcafé of het taalpunt. De plek bij de ingang van het LOC+ ziet veel publiek langskomen: bibliotheekbezoekers, studenten, deelnemers aan het FabLab, bezoekers van het Cultuurplein.

“En vergeet niet het full service concept”, zegt Mensink. “Er zijn vergaderzalen, audiovisuele mogelijkheden, je kunt je klanten of bezoekers ontvangen in het Grand café, er is genoeg ruimte voor overdekt parkeren, je hebt repro, beveiliging, schoonmaak.”

Maar waar ze het meest over te spreken is, is de mogelijke wisselwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs. “Er zijn meer dan 2.000 studenten van het Alfa-college en Zone.college, ‘frisdenkers’ die je energie geven. Het is dat ik al een plek in het LOC+ heb, anders zou ik zeker overwegen om er naartoe te verhuizen.”

Naar verwachting is de ruimte per 1 januari 2020 beschikbaar voor een nieuwe huurder.

Pin It on Pinterest