nieuws uit NO-Overijssel

PvdA in de bres voor molens

REGIO – De PvdA in Overijssel vraagt de provincie geld vrij te maken voor onderhoud en herstel van Overijsselse molens. In totaal is zo’n 1,6 miljoen nodig voor het herstel van tien molens die ingrijpend gerestaureerd moeten worden. De partij wil dat de provincie daar een deel van bijdraagt.

“Molens zijn cultureel erfgoed, een stukje levende geschiedenis van onze provincie dat in de meeste gevallen met weinig geld door groepen vrijwilligers in de benen wordt gehouden. Daar moeten we zuinig op zijn. Deze molens én hun molenaars verdienen onze steun”, zegt PvdA-fractievoorzitter Annemieke Wissink.

De Wicher
Eén van de molens die hoognodig onderhoud nodig hebben De Wicher, een kleine poldermolen in de Weerribben. In een zware decemberstorm verloor de molen één van haar wieken. Geld voor onderhoud is er niet, laat staan voor herstel. “Het zou echt zonde zijn als zo’n molen daardoor verdwijnt,” vindt Wissink. “En zoals De Wicher zijn er meer. Ze zijn beeldbepalend, en ze vertellen het verhaal van Overijssel.”

Van de tien molens waarvoor de PvdA aandacht vraagt is de dichtstbijzijnde de Vilsterse Molen in Vilsteren.

Pin It on Pinterest