nieuws uit NO-Overijssel

Rijksgeld voor Hardenberg om energie te besparen

HARDENBERG – Huiseigenaren in Hardenberg kunnen in 2020 hulp krijgen van de gemeente om energie te besparen. Een bezoek van B&W aan Den Haag heeft 900.000 euro aan Rijkssubsidie opgeleverd.

In de gemeente Hardenberg staan ruim 17.000 grondgebonden koopwoningen. Woningen zijn verantwoordelijk voor meer dan de helft van het totale energieverbruik en daar valt volgens de gemeente winst te behalen. De lokale overheid gaat het geld onder andere gebruiken om vouchers uit te geven waarmee huiseigenaren kleine energiebesparende maatregelen kunnen treffen. Het gaat dan bijvoorbeeld om het aanbrengen van tochtstrippen of radiatorfolie, het aanschaffen van ledlampen of hulp bij het inregelen van de Cv-installatie.

Daarnaast gebruikt de gemeente de subsidie voor advies en tips aan huiseigenaren over kleinschalige maatregelen en om inwoners te helpen bij het gezamenlijk inkopen van spouw- of vloerisolatie, HR++glas of zonnepanelen. Huiseigenaren worden in de loop van 2020 door de gemeente geïnformeerd over de mogelijkheden.

Pin It on Pinterest