nieuws uit NO-Overijssel

Ruim 350 activiteiten 75 jaar vrijheid in Overijssel

Het theaterstuk Oorlogswinter, de Internationale Herdenking Canadese Begraafplaatsen in Holten en de heropening van het Memory Vrijheidsmuseum. Zo maar een greep uit het programma waarmee Overijssel 75 jaar vrijheid viert.

Zaterdag 31 augustus is de nationale aftrap van 75 jaar vrijheid in Nederland. De 25 gemeenten in Overijssel besteden hier samen met de provincie het komende jaar veel aandacht aan. In Hardenberg is een werkgroep al enkele maanden bezig met de voorbereidingen.

Een van de hoogtepunten is de feestelijke Vrijheidstour door de provincie van 1 tot en met 17 april 2020. Dezelfde route die de bevrijders 75 jaar geleden aflegden om Overijssel in 17 dagen te bevrijden.

Met de WO2 cafés in april van dit jaar is de aftrap gegeven aan het programma van Overijssel viert 75 jaar Vrijheid. In totaal zijn er in 2019 en 2020 meer dan 350 lokale en provinciale initiatieven om aandacht te vragen voor de vrijheid in onze provincie. Met muziek, theater, muziek, exposities en herdenkingen van groot tot klein krijgt het programma de komende maanden vorm. Een deel van het programma is vanaf nu te zien op www.overijsselviertvrijheid.nl. De komende maanden wordt de website steeds verder aangevuld.