nieuws uit NO-Overijssel

Saxenburgh blijft reumapatiënten behandelen


HARDENBEG – Saxenburgh beëindigt met ingang van 1 januari 2020 de samenwerking met Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN). Dit centrum heeft de afgelopen periode de reumazorg in het Röpcke-Zweers ziekenhuis in Hardenberg waargenomen. Maar dat wil niet zeggen dat het ziekenhuis de reumapatiënten nu niet meer help.

RZWN heeft een brief doen uitgaan waarin werd gesteld dat het ziekenhuis de samenwerking gaat beëindigen, “maar dat de reumatologen van RZWN de tweeduizend patiënten die nu onder behandeling staan op een andere plek willen helpen.” Volgens een woordvoerder van Saxenburgh kan hierdoor de indruk worden gewekt dat deze zorg binnen het Röpcke-Zweers ziekenhuis stopt, maar dat is onjuist.

“Ook na 1 januari 2020 blijft de reumazorg binnen ons ziekenhuis beschikbaar. Wij vinden het belangrijk om de zorg voor patiënten met een reumatologische aandoening structureel goed in te richten. Over deze inrichting zijn wij met het RZWN niet tot overeenstemming gekomen.”

Volgens de woordvoerder kunnen de patiënten ook ná 1 januari 2020 op goede zorg binnen het ziekenhuis rekenen. De patiënten worden hierover persoonlijk geïnformeerd.