nieuws uit NO-Overijssel

Slecht begin van HHC

HAARLEM – In de Tweede Divisie heeft HHC Hardenberg de feestvreugde van HFC Haarlem flink verhoogd. De Haarlemmers vierden zaterdag het 140-jarig bestaan en versloegen de Hardenbergers in de openingswedstrijd van het seizoen met 3-1.

Blijkbaar was het een wedstrijd die iedereen op zijn eigen wijze kon beleven, want waar de een zei dat in de eerste helft door beide ploegen alleen maar werd afgetast had de ander maar liefst drie grote kansen voor HHC gezien die eigenlijk voor een comfortabele ruststand voor de Hardenbergers hadden moeten zorgen. Beide ploegen wisten in de eerste helft echter niet te scoren.

Na rust wist HFC een overwicht te creëren dat in de 56e minuut het eerste doelpunt opleverde, gescoord door Floris van der Linden. HHC kwam een kwartier later nog wel op gelijke hoogte via Rens van Benthem, maar opnieuw Van der Linden en in extra blessuretijd Vincent Volkert zorgden ervoor dat de drie punten in Haarlem bleven.

Voor HHC een nogal teleurstellend resultaat, omdat in de voorbereiding met enige regelmaat werd gewonnen waarbij volop werd gescoord. Dat schiep verwachtingen, maar een échte wedstrijd in de Tweede Divisie is blijkbaar toch wel iets anders dan oefenpotjes tegen Hoofdklassers en clubs uit de Derde Divisie.

Zaterdag 31 augustus speelt HHC vanaf 15.30 uur de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Tegenstanders is Scheveningen, dat afgelopen zaterdag thuis met 0-2 verloor van Katwijk.

Pin It on Pinterest