nieuws uit NO-Overijssel

Stadskanaal vraagt steun voor Nedersaksenlijn

REGIO – In de provinciale staten van Groningen is discussie ontstaan over de financiering van de reactivering van de spoorlijn Veendam – Stadskanaal. Dit stuk spoorlijn kan gezien worden als eerste stap van de gewenste spoorverbinding in Noordoost-Nederland: de Nedersaksenlijn.

De gemeente Stadskanaal heeft een brief voor de provinciale staten opgesteld waarin wordt gevraagd het geld voor de lijn niet ergens anders voor te gebruiken. Stadskanaal vraagt de partijen langs de Nedersaksenlijn om deze brief te ondersteunen, door het ondertekenen van de adhesieverklaring.

Voor Hardenberg is de Nedersaksenlijn van belang om een goede spoorverbinding te hebben met Drenthe en Groningen. Hardenberg wordt daarmee een secundair spoorknooppunt met goede verbindingen naar Twente, Groningen, Zwolle en mogelijk ook nog Duitsland. Het tekenen van de adhesieverklaring toont de samenwerking van de verschillende gemeenten, ook buiten de provincie Groningen, vandaar dat B&W de gemeente Stadskanaal steunen. Burgemeester Maarten Offinga zal de adhesieverklaring ondertekenen namens de gemeente Hardenberg.

Pin It on Pinterest