nieuws uit NO-Overijssel

Start werkzaamheden N-wegen Zwolle-Hardenberg

BALKBRUG – Het was maandagmiddag vooral een startbijeenkomst voor de provincie Overijssel en gemeenten langs de N377, maar een van de meest tevreden deelnemers was ongetwijfeld wethouder Hilda Mulder van de Drentse gemeente De Wolden. Door het veiliger maken van de N377 Slagharen-Lichtmis is er ook geld vrijgemaakt voor een viaduct op de oversteek van Drogteropslagen in Drenthe met de N377. Het officiële startsein was het onthullen van een bouwbord bij de Brugkerk in Balkbrug.

Midden op de kruising van de N377 met de Ommerweg – Meppelerweg bouwt aannemer VDV aan de nieuwe onderdoorgang. Hiertoe wordt het verkeer, gedurende ruim een jaar, om de bouwplaats heen geleid. Recht de N377 oversteken kan dan niet meer. De onderdoorgang in het centrum van Balkbrug verbindt de beide delen van het dorp weer met elkaar. Daardoor verbetert de veiligheid en leefbaarheid in Balkbrug. Tegelijkertijd kan het doorgaand verkeer op de N377 ongehinderd doorrijden, wat de doorstroming en bereikbaarheid ten goede komt.

Spoorviaduct
Ook de N340, van Ommen naar Zwolle, wordt onder handen genomen. Aannemer VDV bouwt tussen de A28 en de Ankummerdijk in de buurt van Dalfsen een nieuw tracé, met twee keer twee rijstroken. In dit nieuwe tracé komen diverse ongelijkvloerse kruisingen. Ook hoeft dan niet meer gewacht te worden voor treinen op het traject Zwolle-Meppel.

De werkzaamheden in Balkbrug en de N340 zijn onderdeel van het project Vechtdal Verbinding dat uit 36 maatregelen bestaat, zoals het aanleggen van turborotondes, ecoducten, fietstunnels en het aanbrengen van geluidsverminderend asfalt. Over een kleine vier jaar, zo rond eind 2023, moet het project afgerond zijn.

Foto: 5 leerlingen van CNS Balkbrug, gedeputeerde Bert Boerman (l) en de Hardenberger wethouder Alwin te Rietstap.

Pin It on Pinterest