nieuws uit NO-Overijssel

Strijd tegen terrasheaters

REGIO – De provincie Overijssel gunt de horeca extra inkomsten door terrassen ook te gebruiken als het buiten frisser wordt, maar is niet blij me het gebruik van terrasheaters.

Terrasverwarming kost veel energie en volgens de provincie kan daar best op bezuinigd worden. Er bestaan namelijk verwarmde kussens, zodat de energie slurpende heaters niet nodig zijn. Gedeputeerde Tijs de Bree wil 30% van de aanschafkosten betalen als voor energiezuinige verwarming wordt gekozen. Door gebruik van deze kussens kan zo’n 90% energie (CO2-uitstoot) worden bespaard. Er is 100.000 duizend euro beschikbaar

De subsidieregeling is gericht op kleinere ondernemers, met minder dan vijftig medewerkers. Ze mogen geen gas- of elektrische heaters in gebruik hebben naast de kussens. De maximale bijdrage van de provincie bedraagt 3000 euro per ondernemer. De kussens zijn in aanschaf wel duurder dan de heaters, maar dat kan volgens de provincie worden terugverdiend doordat minder energiekosten worden gemaakt.

De regeling gaat in op 1 oktober, en werkt met terugwerkende kracht vanaf 1 september voor bedrijven die net hebben geïnvesteerd in verwarmde kussens.

 

Pin It on Pinterest