nieuws uit NO-Overijssel

Subsidie voor vijf sportverenigingen

HARDENBERG – De gemeente Hardenberg heeft 5 van de 6 aanvragen voor subsidie van sportverenigingen gehonoreerd. Eentje valt buiten de boot omdat niet aan de voorwaarden voor subsidie word voldaan. De vijf verenigingen krijgen 25% van het bedrag dat nodig is voor de investeringen, samen ruim 22.000 euro.

Hengelportvereniging Bergentheim krijgt bijna 1.800 euro voor de bouw van een vissteiger voor mindervaliden, zwemclub De Grunte krijgt bijna 4.000 euro voor nieuwe startblokken in zwembad De Slag, sportclub Lutten gaat LED-verlichting aanbrengen rond twee trainingsvelden en krijgt daarvoor ruim 12.000 euro, Vechtdal Survival ontvangt 2.500 euro voor de bouw van een hindernissenstraat en tennisclub De Reest gaat de toegangsweg naar de tennisbanen aanpassen waarvoor de gemeente 1.500 euro subsidie geeft.

Niet voor kantines
Alleen voetbalvereniging SVV’56 uit Sibculo krijgt geen subsidie. De club wil de kantine verbouwen voor een bedrag van zo’n 40.000 euro. Een verbouwing van kantine of clubhuis komt volgens de subsidieverordening niet in aanmerking voor financiële hulp. De reden hiervoor is dat verwacht mag worden, dat de club het benodigde bedrag terugverdient met inkomsten uit de kantine.

Pin It on Pinterest