nieuws uit NO-Overijssel

Techniekonderwijs in de regio krijgt flinke boostHARDENBERG – “Moeders zouden eens een kijkje in een metaalbedrijf moeten nemen”, vertelde directeur Renate Meulenkamp van machinefabriek Drabo in Hardenberg. “Zij denken nog steeds dat werken in de metaal vies is, stinkt en alleen maar smerige handen oplevert. Maar tijdens de Open Bedrijvendag van enkele weken geleden hebben we alleen maar verbaasde opmerkingen gehoord dat alles zo mooi netjes en schoon is. Dat zijn we trouwens al jaren, maar het oude beeld van een smederij in de jaren ’50 zit nog in hun hoofd.”

Meulenkamp vertelde dit donderdagmiddag in de raadszaal van het gemeentehuis in Hardenberg. Daar waren vertegenwoordigers van het onderwijs, bedrijven en de lokale overheid aanwezig voor de start van het miljoenproject Sterk Techniekonderwijs. Regio’s krijgen geld om het techniekonderwijs op het vmbo op te krikken met materieel en menskracht, de basisscholen warm te maken voor techniek, docenten te scholen en de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te bevorderen.

In de gemeente Hardenberg betreft het de vmbo-afdelingen van het Vechtdal College en Greijdanus, die beide techniekonderwijs mogen verzorgen. Daarnaast zijn de Nieuwe Veste en de vo-scholen in Dedemsvaart, Ommen en Coevorden bij het project betrokken. Zij gaan de komende jaren aan de slag met het subsidiebedrag van 4,9 miljoen euro om het techniekonderwijs te stimuleren.