nieuws uit NO-Overijssel

Theater voor een tientje

HARDENBERG – Volgens de medewerkers van theater De Voorveghter in Hardenberg komt het leukste weekend van het jaar er weer aan. En daar konden ze wel eens gelijk in hebben. Van 24 t/m 26 januari is het Nationaal Theaterweekend.

Tegen een mooie prijs (een tientje) kan vrijdagavond een theatercollege worden bijgewoond van NRC-columnist Marcel van Roosmalen, Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg en Radio 1-presentator annex Slimste Mens Roelof de Vries. Aangevuld met bekende Hardenbergers, als we die al hebben. Het onderwerp is Wie is de Hardenberger? En als hij of zij bestaat, is er dan ook zoiets als een Hardenberger volksaard?

Zaterdag is het (ook voor een tientje) cabaretavond met Masters of Comedy. Javier Guzman, Jim Speelmans en Bob Maclaren nemen elk een aanstormend comedytalent mee. En het publiek een zakdoek, wordt aangeraden. Na afloop is er live muziek in de foyer.

Zondagmorgen is het peuter- en kleutertijd met onder meer de voorstellingen Dierendorpje (vanaf 3 jaar) en Dribbel Minishow (vanaf 2 jaar).

’s Middags komen liefhebbers van Franse chansons aan bod, met een voorstelling van Cor Bakker en Gerard Alderliefste, die de liedjes hebben geleerd van eindeloos herhaalde cassettebandjes tijdens de lange autoritten naar Frankrijk. Gérard Lenorman, Les Poppy’s, Jacques Brel en Michel Legrand, maar dan in Hardenberg. Kost ook een tientje.

Info en bestellen: www.voorveghter.nl