nieuws uit NO-Overijssel

Turnvereniging krijgt helpende hand van gemeente

HARDENBERG – Het Turn- en Sportcentrum Hardenberg van de familie Bleker is (weer) een vereniging geworden. Dat was een voorwaarde van het gemeentebestuur om financiële hulp te kunnen ontvangen.

De nieuwe turnvereniging krijgt 50.000 euro om de sportinventaris te kunnen overnemen. Daarnaast wordt voor de jaren 2020 en 2021 telkens 10.000 euro gegeven als bijdrage in de huurkosten van de accommodatie. Ondertussen is de gemeente samen met de turnvereniging op zoek naar een volwaardige turnaccommodatie, gecombineerd met gebruik door scholen voor voortgezet onderwijs.

Van vereniging naar V.O.F. naar vereniging
In het verleden telde Hardenberg-stad twee gymverenigingen: de openbare vereniging HGV en de christelijke vereniging DOS. Nadat HGV de pijp aan Maarten moest gegeven bleef alleen DOS over, maar in 2004 werd deze vereniging vrijwillig opgeheven en gingen alle leden over naar het Turn- en Sportcentrum Hardenberg van het trainersechtpaar Cor en Akke Bleker.
Zij zijn 15 jaar later gestopt met hun commercieel bedrijf, zodat de leden op zoek moesten naar een alternatief. De ouders van de jonge leden hebben nu een vereniging opgericht die de komende vijf jaar in dezelfde hal kan blijven turnen als voorheen.

Geld voor het overnemen van de sporttoestellen is er niet, zodat de gemeente de helpende hand heeft geboden. Het bestuur van de nieuwe vereniging met de oude naam Turn- en Sportcentrum Hardenberg krijgt twee jaar tijd om een financieel gezonde vereniging op te bouwen en om samen met de gemeente uit te kijken naar een volwaardige turnaccommodatie op langere termijn.

Ander verhaal
Volgens de familie Bleker klopt dit verhaal niet, zo laten zij op hun website weten. Zij zijn niet gestopt met hun activiteiten maar hebben zelf het initiatief genomen om hun V.O.F. om te zetten naar een vereniging, om ook in de toekomst turnsport in Hardenberg mogelijk te maken.

Pin It on Pinterest