nieuws uit NO-Overijssel

Uitbreiding Diamant Beton

HARDENBERG – Diamant Beton aan het kanaal Almelo-De Haandrik mag in principe een nieuwe silo met hijskraan neerzetten op het fabrieksterrein. Het bedrijf heeft aan B&W gevraagd of er toch toestemming verleend kan worden, hoewel de uitbreiding eigenlijk niet past in het huidige bestemmingsplan.

Het betonbedrijf aan de Jan Weitkamplaan in Hardenberg produceert droge mortel. Dit wordt geleverd in silo’s, big bags en zakken. Om de installatie die dit produceert efficiënter te laten werken, is het nodig om op het terrein een nieuwe silo te plaatsen met daarbij een hijskraan, die is bedoeld om de silo van bovenaf te vullen. De silo heeft een hoogte van ca. 21 meter, maar de hijskraan komt daar nog een paar meter bovenuit.

Volgens de huidige regels mag er niet zo’n hoge silo worden bijgebouwd, maar de gemeente denkt dat daarvan kan worden afgeweken door gebruik te maken van een zogenoemde regeling voor kruimelgevallen. Als niemand er last van heeft kan dan toch op korte termijn een omgevingsvergunning worden verleend. Visueel gezien maakt het volgens de gemeente vrijwel geen verschil dat er nog een silo en een hijskraan bijkomen. De dichtstbij gelegen woning ligt op een afstand van ruim 100 meter aan de overkant van het kanaal.

Tegen de principe-uitspraak van B&W kan niemand bezwaar maken. Dat kan wel als straks het bouwplan daadwerkelijk wordt ingediend.

Pin It on Pinterest