nieuws uit NO-Overijssel

Uitstel opknappen wegen Bergentheim

BERGENTHEIM – Het groot onderhoud aan de Kanaalweg West en de Stationsweg in Bergentheim wordt uitgesteld tot 2020. Doordat de voorbereiding meer tijd kost dan was gedacht kan de nieuwe asfaltlaag niet meer dit jaar worden aangebracht. Het gereserveerde budget van 150.000 euro wordt doorgeschoven naar volgend jaar.

Het uitstel van de werkzaamheden komt onder meer doordat de provincie de vergunningen voor de omleidingsroute nog niet heeft afgegeven. Ook de PFAS-perikelen (vervoer van vervuilde grond) hebben hiermee te maken. Daarnaast is de provincie zorgvuldiger aan het kijken of het werken langs het Overijssels kanaal extra schade kan veroorzaken aan de huizen.

Hoewel de kans bestaat dat de vergunningen nog wel binnen twee maanden worden afgegeven door de provincie, wil de gemeente Hardenberg zelf ook niet meer op korte termijn aan de slag. Tijdens de feestmaand december zou het centrum van Bergentheim vrijwel onbereikbaar worden. Bovendien bestaat de kans dat vanwege de weersomstandigheden niet voldoende kwaliteit kan worden geleverd.

Omwonenden, Plaatselijk Belang en belanghebbenden zijn inmiddels van het uitstel op de hoogte gebracht.