nieuws uit NO-Overijssel

Van wethouders, harddrugs en HHC

Ik heb fantastisch nieuws voor jullie: criminele en ondermijnende activiteiten als drugsgebruik en drugshandel worden niet getolereerd in Hardenberg.
Dat heeft de burgemeester zelf gezegd. Nou ja, dat heeft de afdeling voorlichting uit zijn naam opgeschreven.

En wij maar denken dat iedereen een oogje dichtknijpt als er overmatig wordt gezopen en gesnoven en dat het tot de core business hoort van politie, justitie en gemeente om de regio zo onveilig mogelijk te maken.

Maar niks daarvan, de politie is zaterdag café De Buurman aan de Voorstraat binnengevallen, waar op dat moment 65 personen binnen waren. Vijfenzestig, in die pijpenla!! Blijkbaar was het verboden om binnen te komen met een taille die qua centimeters het middenrif van tante Sidonia overstijgt. Iedereen werd gefouilleerd en 1 persoon is aangehouden.

Dat was ik niet. En wethouder Te Rietstap ook niet, want wij waren beiden in Zwolle. Hij was net teruggekeerd van een workshop linten doorknippen (stiekem al geoefend bij het NS-station en de Midnight Walk) en zat zaterdagavond in het PEC-stadion.
Daar was ik ook, maar dan aan de overkant. Hij moest tegen die irritante bewegende reclameborden aankijken, ik zag tribunes die onbemand leken maar die op het moment van aftrappen razendsnel werden gevuld met mensen die uit de sponsorkantines kwamen aangezet.

PEC-NAC op zaterdagavond bij 1 graad onder nul. Joseph Oosting, voormalig trainer van HHC-Hardenberg, had het deze week nog gezegd: “Soms maak je een keuze die verkeerd uitpakt.”
PEC-NAC was zo’n keuze.
Spelers met meer vel dan spieren, tikkies terug waar de spelers van FC Knudde nog jaloers op zouden zijn geweest, combinatievoetbal dat aan de derde klasse onderafdeling deed denken.

Toch was er ook wel iets bijzonders te ontdekken, iets waar het bestuur van HHC van kan leren. Het toverwoord is: sponsoring.
Alles bij PEC wordt namelijk gesponsord. Bij een wissel: “Deze wissel wordt mede mogelijk gemaakt door veldwachter Vosjan.”
Bij het meedelen van de tussenstanden: “Deze tussenstand wordt u aangeboden door tabaksspecialist Harm Gort.”
En er was zelfs een sponsor van de aanvoerdersband.

Maar dat kan beter, dat kan meer. Sponsoren van veters, van kousen, scheenbeschermers (goedkoop, want je ziet ze niet) en bij verlies de witte zakdoekjes om de trainer uit te zwaaien.
Het levert geld op, waardoor betere spelers aangetrokken kunnen worden zodat niet meer op beschamende wijze van Jong Vitesse wordt verloren. Dan hoeft er ook minder gesnoven en gezopen te worden, de wethouder kan voortaan in Hardenbeg netwerken in plaats van in Zwolle en de politieagenten hoeven ‘s nachts niet meer op pad te gaan. Dan is Hardenberg écht veilig.