nieuws uit NO-Overijssel

Veiliger fietspad tussen Sibculo en Kloosterhaar

SIBCULO – Het fietspad tussen Kloosterhaar en Sibculo wordt veiliger. Dat was een grote wens van de verenigingen voor Plaatselijk Belang in beide dorpen.

Samen met de gemeente Hardenberg en de provincie Overijssel is gekeken of het fietspad breder kan worden en ook beter verlicht. “Dat is van belang zodat onze voetballende en korfballende jeugd die in Sibculo traint veilig heen en weer kan fietsen, zonder dat ze op de terugweg over hoeven te steken”, schrijft PB Kloosterhaar.

De maatregelen die op korte termijn worden genomen zijn het aanpassen van de bebording, het verbreden van het fietspad in de bebouwde kom van Kloosterhaar en de belijning van het fietspad. Op de lange termijn wordt het fietspad mogelijk nog meer verbreed.

Verlichting
Ook de wens om betere verlichting wordt gehonoreerd. Enkele masten bij de spartelvijver in Sibculo worden verwijderd, omdat daar een overdaad aan verlichting is. De vrijgekomen masten worden herplaatst op het gedeelte Boerendijk tot aan de kom van Kloosterhaar, waarbij de masten ongeveer 120 tot 150 meter uit elkaar geplaatst worden. Alle masten worden voorzien van duurzame Ledverlichting en sensoren. De sensoren regelen dat de verlichting op laag niveau brandt, totdat beweging wordt geconstateerd. Dan wordt opgeschaald naar 100%.

Wat de aangepaste verlichting betreft moet nog een slag om de arm worden genomen, omdat de provincie het verlichtingsplan officieel nog moet goedkeuren, maar volgens de verengingen voor PB komt dat wel goed.

Pin It on Pinterest