nieuws uit NO-Overijssel

Vlinder op troostboom voor iedereen financieel haalbaar

HARDENBERG – Ook mensen zonder een goed gevulde portemonnee kunnen voortaan een gedenkvlinder aanschaffen in de troostboom voor stil geboren premature kindjes. De gemeenteraad van Hardenberg heeft dinsdag hiertoe met algemene stemmen een motie aangenomen die was ingediend door CU-raadslid Wiepie van der Veen.

De gemeente heeft in 2018 budget gereserveerd voor het plaatsen van een troostboom in het Vlinderhofje op begraafplaats De Larikshof. In dit Vlinderhofje kunnen kinderen worden begraven, die voor de 24e week van de zwangerschap zijn geboren en overleden. Er staat een troostboom van roestvrijstaal waarop ouders een gekleurd metalen vlindertje kunnen laten aanbrengen. Op het vlindertje worden de naam van het kindje en de datum gegraveerd. Voor het plaatsen van een gedenkvlinder aan de troostboom moet 287 euro worden betaald, voor een periode van tien jaar.

De raad vindt dat het voor elke inwoner van de gemeente Hardenberg financieel haalbaar moet zijn om een gedenkvlinder in de troostboom te kunnen plaatsen, ook voor gezinnen met een bijstandsuitkering of net daarboven. De motie die Van der Veen heeft ingediend werd niet alleen door de raad maar ook door B&W omarmd. Wethouder Gitta Luiten zegde toe het bedrag beschikbaar te stellen in de bijzondere bijstand.

Pin It on Pinterest