nieuws uit NO-Overijssel

Waarnemend-burgemeester Jan Willem Wiggers uitgezwaaid

HARDENBERG – Een jaar min een dag is Jan Willen Wiggers waarnemend burgemeester van de gemeente Hardenberg geweest. Op 23 september 2019 nam hij afscheid van Hattem om een dag later in Hardenberg aan de slag te gaan en dinsdag 22 september 2020 zat zijn klus erop.

Een mooie klus, noemde hij het zelf, maar wel een die vanwege de coronacrisis anders aangepakt moest worden dan hij voor die tijd had gedacht. “Veel geleerd en ook wat afgeleerd”, vatte hij het afgelopen jaar samen. Mooie woorden waren er voor wethouders, raad en ambtenaren maar ook voor de vele inwoners van de gemeente die hij het afgelopen jaar heeft ontmoet. “Hardenberg is een initiatiefrijke gemeente, met aandacht voor elkaar, een gemeente die de slogan ‘de kracht van gewoon doen’ zeker waarmaakt”, zei hij.

Wethouder Martijn Breukelman gaf in een humoristische speech een kleine blik in de keuken van het college. Letterlijk, want Wiggers is kookliefhebber en stak dat niet onder stoelen of banken, maar ook over de manier van leiding geven aan B&W, waarbij spijbelende wethouders direct tot de orde werden geroepen als ze op werkbezoek waren: samen uit, samen thuis.

Technische hulp
Naast geschenken voor de waarnemend burgemeester waren er bloemen voor zijn echtgenote. Niet alleen omdat ze hem in het begin vaak moest missen, maar ook voor de technische ondersteuning die zij had gegeven in de tijd dat er vanuit huis gewerkt moest worden.

Wat de volgende bestuurlijke stap van Jan Willem Wiggers is, is nog niet bekend. “Er staat geen potje op het vuur”, zei hij eerder deze week, maar bekend is dat hij in de markt is voor een volgend waarnemerschap.

Klik op een afbeelding voor een groter exemplaar.