nieuws uit NO-Overijssel

Wavin schenkt gezichtsschermen aan Artsen zonder Grenzen

HARDENBERG – Wavin heeft 10.000 gezichtsschermen geschonken aan Artsen zonder Grenzen. Medewerkers van de hulporganisatie zullen deze gebruiken om zich te beschermen tegen corona, maar ook tegen andere besmettelijke ziekten. De schermen worden ingezet in Azië, het Midden-Oosten of Afrika ten zuiden van de Sahara.

Gezichtsschermen zijn transparante kappen die het gezicht van behandelaars bedekken en helpen voorkomen dat besmettelijke druppels in hun ogen, neus en mond terechtkomen. Ze worden meestal gedragen in combinatie met andere beschermingsmiddelen zoals mondkapjes en veiligheidsbrillen.

Fabriek in Hardenberg
De gezichtsschermen zijn gemaakt in de fabriek in Hardenberg. Hiervoor is een speciale productielijn vrijgemaakt, die normaal gesproken gebruikt wordt voor kunststof leidingen. Deze productielijn is flexibel inzetbaar voor diverse spuitgiet-producten. In de praktijk krijgen de gezichtsschermen voorrang in de planning wanneer dat nodig is.
Volgens Wavin is het mogelijk dat er in de toekomst meer schermen naar Artsen zonder Grenzen.

Bij de foto: Maarten Roef (links), algemeen directeur van Wavin, overhandigd de gezichtsschermen aan Karel Hendriks van Artsen zonder Grenzen.