nieuws uit NO-Overijssel

Weer meepraten over parkeerbeleid

HARDENBERG – In het gemeentehuis van Hardenberg denken ze dat het huidige parkeersysteem voor het centrum van Hardenberg-stad in 2021 vernieuwd wordt, maar eerst zijn de inwoners aan de beurt om daar iets van te vinden. En misschien willen die geen verandering, zodat het systeem alleen maar een ‘poetsbeurt’ krijgt. De tweede keer dat de inwoners daarover kunnen meepraten is woensdag 11 september vanaf 19.00 uur in theater De Voorveghter.

Deze tweede werksessie is bedoeld voor bewoners van het centrum van Hardenberg en voor vertegenwoordigers van ondernemers, organisaties of instellingen in het centrum. Aanmelden kan nog tot 6 september door een mail te sturen naar parkeren@hardenberg.nl of door te bellen naar 14 0523.

Voordat de belangstellenden zelf aan de slag gaan krijgen ze te horen, wat de enquêtes hebben opgeleverd die zijn gehouden onder vakantiegangers op de campings en onder bezoekers van het centrum.

Ook wordt duidelijk hoeveel parkeerplekken bezet waren en hoeveel lege plekken er waren, toen er in opdracht van de gemeente een paar keer is geteld. Op basis van deze informatie wordt gekeken welke richting het (mogelijk) nieuwe parkeerbeleid moet gaan.

Derde keer
Na de tweede werksessie wordt in het laagseizoen een tweede parkeertelling uitgevoerd. Ook volgt nog een enquête onder alle inwoners van de gemeente Hardenberg. Als alle resultaten van het parkeeronderzoek in het najaar bekend zijn, worden tijdens een derde werksessie maximaal drie scenario’s gemaakt voor parkeren in het centrum van Hardenberg. Deze scenario’s worden aan het gemeentebestuur voorgelegd.

Pin It on Pinterest