nieuws uit NO-Overijssel

Werk aan tunnel Balkbrug gaat beginnen

BALKBRUG – Het verkeer dat in en door Balkbrug moet rijden, heeft vanaf volgende maand ongeveer een jaar last van de werkzaamheden op de kruising van de N377 (Slagharen- Lichtmis) en de Ommerweg-Meppelerweg.

Midden op die kruising bouwt aannemer VDV vanaf februari aan de nieuwe onderdoorgang. Hiertoe wordt het verkeer, gedurende ruim een jaar, om de bouwplaats heen geleid. Het verkeer kan dan niet meer recht de N377 oversteken, maar moet om de bouwplaats heen rijden. De onderdoorgang in het centrum van Balkbrug verbindt de beide delen van het dorp weer met elkaar. Daardoor is er minder verkeer in het dorp en verbetert de veiligheid en leefbaarheid in Balkbrug, is de verwachting. Tegelijkertijd kan het doorgaand verkeer op de N377 ongehinderd doorrijden, wat de doorstroming en bereikbaarheid ten goede komt.

De provincie Overijssel houdt samen met de aannemer een informatiebijeenkomst over de werkzaamheden. Dat gebeurt op dinsdag 14 januari tussen 16.00 en 20.00 uur in ’t Trefpunt, Meppelerweg 34 in Balkbrug.

Pin It on Pinterest