nieuws uit NO-Overijssel

Werken aan de brug in Loozen

HARDENBERG – Van augustus tot oktober voert de provincie Overijssel werkzaamheden uit aan de ophaalbrug over het Overijssels kanaal in Loozen (Hardenberg). De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van de bruginstallatie en het vervangen van kabels en leidingen. Ook wordt het brugdek voorzien van een nieuwe laag verf. De werkzaamheden worden zowel op de brug als vanaf het water uitgevoerd.

Omleidingsroute wegverkeer
In de periode van zaterdag 12 t/m zaterdag 26 september kan het wegverkeer geen gebruik maken van de brug. De omleidingsroutes zijn als volgt:

·    Verkeer van en naar Hardenberg wordt omgeleid via de Burgerkamp, Loozenweg, Westeindigerdijk en Gramsbergerweg/Hardenbergerweg.
·    Verkeer van en naar het centrum van Gramsbergen wordt omgeleid via de Burgerkamp, Kerkenkastweg, Kanaaldijk en Coevorderweg.

Stremmen scheepvaartverkeer
Op donderdag 27 augustus wordt het scheepvaartverkeer gestremd om een zinker onder het kanaal aan te leggen en om een nieuwe fundering te maken voor de werkplek van de brugbedienaar. Tijdens de overige werkzaamheden kan het scheepvaartverkeer gebruik blijven maken van de brug.

Werktijden
De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer SPIE. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot uiterlijk 19.00 uur. Tijdens de stremming van het wegverkeer (van zaterdag 12 september tot en met zaterdag 26 september) wordt ook op zaterdagen tussen 07.00 uur en 19.00 uur gewerkt.