nieuws uit NO-Overijssel

Winkels De Spinde verdwijnen

HARDENBERG – Het gemeentebestuur van Hardenberg wil een compacter winkelcentrum in Hardenberg-stad. Om dat te bereiken zouden de winkels in De Spinde, nabij het gemeentehuis, eigenlijk moeten verdwijnen en plaats maken voor bijvoorbeeld woningen. Hardenberg trekt samen op met de Herstructurering Maatschappij Overijssel (HMO) om dit plan te realiseren.

Inmiddels is de HMO eigenaar van de panden van bakkerij Van Elburg, Rademaker’s poeliersbedrijf, opticien Hans Anders en de al enige tijd gesloten culinaire winkel Culinien. En met de eigenaar van kapsalon Hilda is overeenstemming bereikt over aankoop van het pand.

Sloop
Als uiteindelijk alle panden zijn opgekocht worden de voormalige Rabobank en het winkelcentrum De Spinde gesloopt. Op de vrijgekomen ruimte is dan plek voor andersoortige bebouwing. Ook het verbeteren van de toegankelijkheid van de parkeergarage onder het gemeentehuis en de route tussen de parkeergarage en de Fortuinstraat is onderdeel van het conceptplan dat de gemeente en HMO hebben gemaakt.

Dit conceptplan wordt na de zomervakantie besproken met onder meer inwoners, belanghebbenden en gemeenteraad.

Pin It on Pinterest