nieuws uit NO-Overijssel

Wonen in voormalig gemeentehuis


GRAMSBERGEN – Het voormalige gemeentehuis van Gramsbergen wordt verbouwd tot kantoorruimte en zes appartementen voor jongeren, als het aan Rudi Reinders van het bedrijf INTU ligt. Hij huurt nu nog een deel van het pand maar wil het monument uit 1923 kopen.

Reinders wil de begane grond van het pand gebruiken als kantoorruimte van zijn bedrijf en op de verdieping zes appartementen maken die variëren van 50 tot 100 m2. Ook wil hij op het terrein twee opslagruimtes bouwen. De appartementen zijn bedoeld voor jongeren, die gebruik maken van gezamenlijke voorzieningen.

B&W van Hardenberg vinden eigenlijk dat bedrijvigheid op een bedrijventerrein thuis hoort, maar omdat de opslag maar een klein deel van het plan omvat en er bijna geen geschikt bedrijventerrein in Gramsbergen aanwezig is, wil het college wel meewerken aan de bouwplannen.

Omdat het pand een gemeentelijk monument is, heeft Reinders al contact gezocht met Het Oversticht om te kijken of verbouw mogelijk is. Als er voldoende aandacht is voor de monumentale status moet dat kunnen, vindt Het Oversticht.

Pin It on Pinterest