nieuws uit NO-Overijssel

Zandstuve wil hele jaar in bedrijf zijn

RHEEZE – Kampeerdorp De Zandstuve aan de Grote Beltenweg in Rheeze wil uitbreiden. De camping en recreatiewoningen zitten nu voornamelijk in het hoogseizoen vol, maar de eigenaar wil er een recreatievoorziening van maken die het hele jaar door in bedrijf is.

De ondernemer wil zich richten op het bouwen van recreatiestudio’s, die ook in de winter te huur zijn. Ook worden er in hetzelfde gebouw waar de recreatiestudio’s worden gerealiseerd een nieuw restaurant, een winkel en de receptie ondergebracht, omdat de bestaande accommodaties niet meer passen bij de capaciteit van het park. Daarnaast wordt er een nieuw parkeerterrein aangelegd, zodat alle bezoekers op het terrein kunnen parkeren. Als er voldoende vraag is naar het gebruik van de recreatiestudio’s wil hij later nog 28 exemplaren bouwen.

Het is overigens zijn bedoeling om de vernieuwingen in 3 etappes uit te voeren. Van de gemeente mag dat, als hij zich maar aan bepaalde voorwaarden houdt. Eén daarvan is dat hij de recreatiestudio’s geen glampingstudio’s mag noemen, want die term hoort bij luxe kamperen en daar is geen sprake van, meent de gemeente.