nieuws uit NO-Overijssel

Ziekenhuis verhuist na half september

HARDENBERG – De derde week van september gaat Saxenburgh het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg in gebruik nemen. Dat is vier maanden later dan de bedoeling was.

De bouwkundige oplevering van het Saxenburgh Medisch Centrum is half maart ‘gewoon’ doorgegaan, maar zonder toeters en bellen. De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van slechts drie personen, op gepaste afstand. De ingebruikname stond gepland eind mei, in het Pinksterweekend. Dit kon niet doorgaan vanwege de vele onzekerheden als gevolg van de groeiende corona-epidemie in Nederland. Ook de levering van nieuwe belangrijke apparatuur, zoals beademingsapparaten was niet gegarandeerd. Daarbij kwam nog het verbod om met groepen mensen samen te komen. Hierdoor kwam de scholing van medewerkers in het gedrang.

Drie dagen
Van 17 t/m 19 september gaan patiënten en medewerkers verhuizen naar het nieuwe ziekenhuis: eerst kantoorpersoneel, een dag erna de poliklinieken en tenslotte op zaterdag 19 september alle opgenomen patiënten.

Inwoners van de regio zullen later nog uitgebreid kennis kunnen maken met dit nieuwe gebouw en een nieuwe manier van werken. Voorwaarde is wel dat een nieuwe landelijke uitbraak van corona geen roet in het eten gooit.

[foto: Wouter van der Kam, vrz. Raad van Bestuur]

Pin It on Pinterest